Khas untuk anda yang nak masakan pantai timur yang lain dari lain! yang sedap & unik! berbaloi dengan harga!

Khas untuk anda yang nak masakan pantai timur yang lain dari lain! yang sedap & unik! berbaloi dengan harga!

Nasi Kerabu Paling Sedap di KL Hanya di Nasi Raga Biru!

Nasi Kerabu, nasi yang terkenal dari Kelantan dan Terengganu, kini menjadi pilihan utama bagi penggemar makanan tradisional di Kuala Lumpur. Biasanya berwarna kebiruan, disajikan dengan telur masin, keropok, dan ulam-ulaman bersama ayam goreng, ikan kering, atau daging panggang. Boleh dinikmati sebagai sarapan pagi atau makan tengah hari, resepi Nasi Kerabu dari Nasi Raga Biru sememangnya lazat dan sihat yang sesuai untuk hidangan seisi keluarga.

Menu Utama di Nasi Raga Biru

Menu Nasi Kerabu Yang Disediakan!

Nasi Kerabu ayam Bakar

Nasi Kerabu Daging Bakar

Kenapa Nasi Kerabu di Sini Sangat Sedap!

Nasi kerabu biru

Nasi kerabu biru yang segar, dimasak dengan bunga telang, serai & limau purut, menawarkan keunikan rasa yang tiada duanya.

Ulam-Ulaman

Ulam-Ulaman yang pelbagai, dari daun kesom hingga bunga kantan, menambah kesegaran dan kepuasan pada setiap suapan.

Sambal Kelapa Ikan

Sambal Kelapa Ikan dengan kandungan ikan yang banyak dan adunan santan dan budu, menjanjikan rasa yang sedap yang memuaskan.

Tumis Budu

Adunan santan dan budu , rasa pedas, masam, manis & masin secukupnya. Juga bahan tumisan yang pekat dan berkilat digabung dengan rasa serai dan halia yang memikat!

Sambal Lada

Sambal lada yang pedas2 manja, masin, manis dan masam. Bila dimakan dengan nasi kerabu, menjadi pelengkap yang sangat ' kena '.

Ayam & Daging Bakar

Ayam & daging yang dibakar sempurna, rangup di luar & juicy di dalam.

Menu Nasi Kerabu Yang Disediakan!

Nasi Kerabu ayam Bakar

Nasi Kerabu Daging Bakar

Kenapa Nasi Kerabu di Sini Sangat Sedap!

Nasi kerabu biru

Nasi kerabu biru yang segar, dimasak dengan bunga telang, serai & limau purut, menawarkan keunikan rasa yang tiada duanya.

Ulam-Ulaman

Ulam-Ulaman yang pelbagai, dari daun kesom hingga bunga kantan, menambah kesegaran dan kepuasan pada setiap suapan.

Sambal Kelapa Ikan

Sambal Kelapa Ikan dengan kandungan ikan yang banyak dan adunan santan dan budu, menjanjikan rasa yang sedap yang memuaskan.

Tumis Budu

Adunan santan dan budu , rasa pedas, masam, manis & masin secukupnya. Juga bahan tumisan yang pekat dan berkilat digabung dengan rasa serai dan halia yang memikat!

Sambal Lada

Sambal lada yang pedas2 manja, masin, manis dan masam. Bila dimakan dengan nasi kerabu, menjadi pelengkap yang sangat ' kena '.

Ayam & Daging Bakar

Ayam & daging yang dibakar sempurna, rangup di luar & juicy di dalam.

Lokasi Kedai

Lokasi Kedai

Kedai terletak di hadapan Hospital Angkatan Tentera Tuanku Mizan menyediakan akses mudah dan parking yang banyak.

Suasana Kedai

Suasana kedai yang redup dan berbumbung menjadikan pengalaman makan lebih nyaman.

Waktu Operasi

Dibuka setiap hari, menjemput semua untuk menikmati sarapan pagi atau makan tengah hari yang sempurna.

Order Online

Order online juga tersedia melalui Food Panda & Grab Food untuk kemudahan yang maksimum.

Testimoni Pelanggan

Ramai Pelanggan Yang Puas hati sampai repeat order berkali-kali lepas makan di Nasi Raga Biru!

Rata-rata 80% pelanggan Nasi dagang raga biru repeat setiap minggu sebab tak boleh move on dengan rasa gulai & nasi dagang kami!

Excellent
Based on 58 reviews
Niniproperties Legasi
Niniproperties Legasi
Seriously, nasi dagang paling sedap dengan cara tersendiri! Portion yang sesuai untuk breakfast. Nasi dagang gulai ikan tongkol dan acar. Perfectly blend rasa lemak, masin dan manis ada rasa sedikit masam manis utk acar. Licin saya makan! Kalau ada pilihan untuk premium package yang sesuai lunch dan dinner. Mungkin boleh lebihkan portion nasi dan ada add on telur rebus..Marvelous!! Sesuai sangat kalau nak belanja kawan-kawan di office dengan packaging kotak yang lebih efficient. Weiii..Sampai hari ni still teringat2 kesedapan kuah gulai bersama acar by Nasi Raga Biru
shariffa zainab
shariffa zainab
Nasi lemak sambal ikan teramat sedap.
Alhafiz Homestay
Alhafiz Homestay
Makan nasi daging lauk ikan, anak makan nasi lemak. Dua2 sedap, rase mcm mkn kat Tgganu. Terbaik Nasi Raga Biru.
Bak 89
Bak 89
Nasi lemak....nasi lembek Dan untuk sambal ikan tongkol vry nice
Hairul Hafizi
Hairul Hafizi
Nasi dagang ganu memang sedapp … Sebelum ni dah pernah beli.. Rasa tetap maintain sama macam sebelum ni..👍👍 Semoga terus maju🤲👍
Noordini Mohamad Salleh
Noordini Mohamad Salleh
Alhamdulillah.. Nasi dagang terbaik.. Makan nasi saja dah sedap, bila dah letak kuah bertambah sedap. Rasa yang sempurna, portion yang baik, ikan lembut, kuah cantik.. Lagi umph bila ada sebiji dua cili padi dalam kuah. Acar boleh tambah sikit lagi..tak sempat menikmati dah habis.. Nasi tahan sampai ke petang.. Kami buat juadah berbuka tadi.. Alhamdulillah..Overall, memey sedak dooh! Selamat maju jaya Nasi Raga Biru!
Muhammad Thoriq Bin Suparman (Thor)
Muhammad Thoriq Bin Suparman (Thor)
Nasi kerabu ni makan di Kuala Lumpur tapi rasa macam ada kat Kelantan. Sedap ya amat. Cuma kalau dapat tambah dua tiga lagi cili lebih menyengat. 🌶️ Moga Nasi Raga Biru lebih maju di masa hadapan.
Zaina Mohamed Ariffin
Zaina Mohamed Ariffin
Sedap & menepati citarasa. Makan untuk berbuka puasa pun masih ok lagi.

Dah tak sabar nak cuba rasa makan di Nasi Raga Biru?

Untuk penggemar nasi lemak, Nasi Raga Biru adalah destinasi yang tidak boleh dilepaskan. Dengan sekali cuba, pasti akan membuat anda ingin datang lagi dan lagi. Tidak hanya itu, Nasi Raga Biru juga menerima tempahan catering untuk pelbagai acara. Untuk maklumat lebih lanjut atau arahan ke kedai, boleh cari Nasi Raga Biru di Google Maps atau Waze. Untuk sebarang pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi admin Nasi Raga Biru di 017-599 7663. Jangan lepaskan peluang untuk menikmati nasi lemak yang pastinya akan membuat anda rindu dan ingin kembali lagi!

Tunggu apa lagi? Klik di Whatsapp di atas untuk datang ke kedai sekarang! Kalau lambat takut habis nanti!